Експерти нагадали, які гриби придатні для сушки

Найвдалішим способом заготовити гриби на зиму вважається сушіння. 

Ідеальними для цього грибами вважаються білі гриби, лисички, опеньки, підосичники та підберезники, пише Zemliak.com.

Сушені гриби зберігають всі свої поживні властивості, а також набувають яскраво вираженого аромату, який ідеально підходить для супів та інших страв.

Однак, набравши цілий кошик грибів, не слід поспішати відразу братися за справу. Далеко не всі види грибів підходять для сушіння! Це все через гіркоту яка може міститись у них і яка в процесі сушіння тільки посилюється. 

«Більшість грибів не можна зберігати довше ніж 6 годин. Винятком з правил є тільки печериці, лисички та гливи. Для них тривалість зберігання продовжується на термін не більше доби», — додали грибники.

Після промивання під водою та очищення гриби потрібно помістити в дещо підсолену воду, щоб вони не потемніли. 

Після цього гриби необхідно ретельно просушити чистим паперовим рушником, а потім відправити до духовки. А якщо є час, можна просто розкласти промиті гриби на рушнику та залишити їх сохнути приблизно на 1 годину. А вже після цього сміливо відправити гриби на подальшу сушку в духовку.

Щоб гриби зберегли свій смак і аромат до приготування, тримати в холодильнику їх потрібно тільки в паперовому пакеті та бажано лише у вертикальному положенні. А щоб гриби не висохли, поверх них можна покласти вологий паперовий рушник. Крім того, гриби не варто зберігати в мокрому вигляді, а мити їх потрібно тільки перед приготуванням.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.