Англійські фермери знищили понад 3 мільйони птахів через грип

Фермери Великої Британії попереджають, що Різдво цього року може залишитись без птиці, якщо пташиний грип потрапить в індиків. 

Понад три мільйони птахів довелося знищити, а в Норфолку, Саффолку, частинах Ессекса та на всьому південному заході Англії було введено зони профілактики пташиного грипу, передає Sky News.

Поставки різдвяної індички можуть опинитися під загрозою, якщо найгірший спалах пташиного грипу в історії Великої Британії продовжить поширюватися.

«Якщо пташиний грип, наприклад, потрапляє в індиків, це може спричинити священну бійню. Це може спричинити реальні проблеми з ланцюгом поставок напередодні Різдва. Реалії цього досить суворі», — сказав Джеймс Моттерсхед, голова Ради птахівництва NFU.

У Девоні птахівнику Джеймсу Коулману, який керує фермою Creedy Carver, довелося забити 20 000 качок.

У фермера не було випадків пташиного грипу, але він прийняв це рішення як профілактичний захід, щоб захистити свій завод з переробки курей і качок на тому самому місці, де переробляють птахів для інших фермерів.

Зараз фермери отримують компенсацію лише за вибраковану здорову птицю, але не за тих, хто загинув від хвороби чи непрямих збитків.

У той час як популяції диких птахів серйозно постраждали, птахівники дедалі більше стурбовані своєю худобою та тим, чи можуть це вплинути на поставки різдвяної індички.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.