Держдума підтримала анексію окупованих областей України

Державна Дума 3 жовтня проголосувала за так зване «приєднання до складу рф» захоплених українських територій. Однак, точного переліку «звільнених» населених пунктів дума так і не внесла в документ.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Згідно з документами, Донецька та Луганська області України «прийняті до складу росії як Донецька та Луганська народна республіка, в адміністративних межах 2014 року». Водночас межі Херсонської та Запорізької областей, які є частково окупованими, у документах не визначені. Частину Миколаївської області, яку окупували російські війська, анексовано у складі Херсонської», — пише Радіо Свобода.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що російські окупанти з 23 по 27 вересня організували незаконні «референдуми» на окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, сфабрикувавши результати. 

А вже 30 вересня президент росії володимир путін підписав укази про «приєднання» до рф (фактично анексію) частково окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької і Луганської областей. Він же раніше підписав указ про визнання «незалежності» цих регіонів, виходячи з проведених там під контролем москви так званих референдумів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.