Дачники розповіли, в чому перевага теплиць з полікарбонату

Майже на кожній приватній ділянці побудовані теплиці. Сучасні господарі вже успішно використовують полікарбонатні парники. Такі конструкції відомі своєю міцносттю, теплозахисною властивістю та здатністю захистити розсаду від ультрафіолетового випромінювання, пише Zemliak.com.

Полікарбонат — це полімерний пластик, сучасний ударостійкий теплоізолюючий матеріал.

Полікарбонат міцніше, ніж традиційна плівка, скло, простий в монтажі і недорогий. 

«Стільниковий полікарбонат досить легкий і в той же час міцний, має вітрозахист, пожежобезпечний, пропускає світло і надійно захищає від ультрафіолету. Цей матеріал ідеально підходить для покриття теплиць», — кажуть досвідні городники. 

Стільниковий полікарбонат може бути як безбарвним, так і кольоровим, але для будівництва теплиць підходить тільки прозорий — світлопропускна здатність вище.

На відміну від стільникового полікарбонату, монолітний куди міцніше і краще справляється з ударними навантаженнями. Його застосовують для виготовлення захисних конструкцій: дашків, навісів або стінок.

Важливо враховувати товщину листів: чим більше, тим вище термоізоляція, але нижче світлопроникність. З важкими листами потрібно посилення каркасу. Використовувати варто стільниковий полікарбонат товщиною не менше 4-6 мм.

Теплиці з полікарбонату не позбавлені недоліків: матеріал розширюється в результаті нагрівання і вимагає монтажу з урахуванням теплових зазорів.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.