Аграрії з Харківщини придбали для ЗСУ бандеродрон

Аграрії Зміївської громади, що на Харківщині, придбали для українських захисників бойовий дрон. Керівники фермерських господарств зібрали більше мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба Зміївської міської ради.

Дрон — спільна розробка українських інженерів та військових. Він здатен не лише відстежувати позиції ворога, а й підняти на висоту до кілометра одразу 6 артилерійських мін загальною вагою 21 кг. 

Безпілотник може просуватися на позиції до 10 км без втрати зв’язку та чіткого сигналу, а також працювати уночі, бо оснащений системою тепловізійного бачення.

«Тут встановлено новіший контролер польоту й реалізовані системи як у БПЛА типу «Байрактар». Він має чітку стабілізацію й керування безпосередньо плануючої місії. Тобто нам не доводиться вести цю машину руками. Загалом система працює так: у парі з цим апаратом йдуть один-два маленькі дрони, які проводять попередню розвідку, визначають координати цілі. Потім уже планується найбільш сприятливий маршрут для великого бойового дрона», — розповідає військовослужбовець ЗСУ Микола.

Подарунок зміївських аграріїв українським захисникам назвали «бандеродрон». Він уже пройшов перші випробування та незабаром використовуватиметься для знищення ворожої техніки й рашистських складів боєприпасів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.