Чортківська громада виплачуватиме щорічно по 2500 грн за корову

Цьогоріч із бюджету Чортківської громади всі власники корів, коней та овець (котрі мають паспорти) мають змогу отримати фінансову допомогу.

Згідно з ухваленою на сесії Чортківської міської ради програмою, за кожного коня (кобилу) та корову можна отримати по 2500 грн щорічно. За кожну вівцю (барана), козу (цапа), які старше одного року, виплачуватимуть по 300 грн за одну голову. Виплати можуть отримати суб’єкти господарювання, жителі Чортківської громади та особисті селянські господарства.

Про це повідомила Чортківська міська рада.

«Гріх не допомогти тому, хто хоче працювати, хоче розвиватись, хоче платити податки, забезпечувати людей роботою і так далі. Ми із бюджету громади можемо компенсувати відсотки по кредитах, які візьмуть підприємці у держави, готові навіть запропонувати безповоротний стартовий капітал, якщо у когось є готовий і продуманий бізнес-план. Також можна користатись підтримкою всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги», котра набирає великих обертів в Україні», — прокоментував Володимир Шматько.

Окрім того, запевняє міський голова Чорткова Володимир Шматько, керівництво громади готове розширити спектр підтримки для людей, котрі займаються тваринництвом, чи для тих, хто хоче створити власне тепличне господарство, займатись овочівництвом, садівництвом або ж хто бажає висаджувати малину чи інші ягоди. Йдеться і про надання в оренду за найнижчими ставками земельних ділянок, і про фінансову підтримку.

Читайте також:  

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.