На Тернопільщині двоє селян розвивають сільське тваринництво

Жителі села Переходи, що на Тернопільщині, Ігор Рудий та Тарас Вензель, ще перед початком повномасштабного вторгнення взялись за важку та відповідальну працю — тваринництво. Ігор займається вівчарством, Тарас Вензель займається скотарством та свинарством, тобто розведенням биків та поросят.

Про це пише Чортківська міська рада.

Їхні господарства знаходяться поруч одне з одним у селі Переходи. Зараз ферма Ігоря Рудого налічує 50 голів, хоча території вистачає на сотню тварин. Справу починав поступово: спершу викупив частину приміщень, згодом почав розширюватись, одне з приміщень розпочав відбудовувати.

В свою чергу Тарас Вензель каже, що обрав саме ці сфери тваринництва через те, що вони потребують поступового вливання коштів. За відносно недовгий період фермеру Тарасу вдалось добре опанувати нову для себе справу: яких саме тварин купляти, вивчив аспекти розведення, чим і як годувати тощо. 

«У найближчих планах будівництво нового корівника, сінника, облаштування місця для пиття води і т.д», — поділився Тарас Вензель.

Зазначається, цьогоріч із бюджету громади всі власники корів, коней та овець (котрі мають паспорти) мають змогу отримати фінансову допомогу. Згідно з ухваленою на сесії Чортківської міської ради програмою, за кожного коня (кобилу) та корову можна отримати по 2500 грн щорічно. За кожну вівцю (барана), козу (цапа), які старше одного року, виплачуватимуть по 300 грн за одну голову. Виплати можуть отримати суб’єкти господарювання, жителі Чортківської громади та особисті селянські господарства.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.