На Кіровоградщині селищна громада висадила 2 тисячі помідорів

У селищі Петрове Олександрійського району, що на Кіровоградщині, на чотирьох ділянках, площею понад 70 соток, посадили картоплю, моркву, цибулю, буряк, редиску, розсаду огірків та помідорів. 

Насіння картоплі та цибулі надали підприємці і місцеві жителі. Дві тисячі розсади помідорів купили на ринку за гроші благодійників.

Про це повідомляє Суспільне.

Як зазначає Алла Горнистова, голови волонтерської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини», землі розташовані біля річок, щоб городину можна було поливати. Городи у тимчасове користування надали жителі громади, які через певні обставини не змогли їх обробити.

«Ми розглядали, як варіант, земельні ділянки селищної ради, але вони розташовані на горбах і не придатні до користування», — каже волонтерка.

До висадки долучились жителі Петрового, освітяни, працівники культури, селищної ради та переселенці. Зібраний урожай планують роздати жителям громади.

«Нині важкі часи, тож все, що зберемо з городів, передамо на потреби лікарні, дитсадків та шкіл, малозабезпеченим, особливо людям старшого віку, переселенцям та бійцям на передову», — додає Алла Горнистова.

За словами Володимира Руденко, секретаря селищної ради, у Петрівській громаді проживає понад 900 переселенців.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.