На Тернопільщині почали варити смородинове пиво

«Козівська реміснича броварня» і ТМ «Швейків» заснували колаборацію, в межах якої уже впродовж 3 років варять пиво із смородиною. Нещодавно відбулася чергова варка.

KIR DE BREW — насичене смородинове пиво, охмелене американським хмелем Mosaic. Його виробники варять 2–3 рази на рік. Щороку його варять у час збору ягід, а також заморожують смородину, щоб варити пиво, коли сезон цієї ягоди мине.

Про це інформує Ягідник.

«Селище Козова та село Швейків, де живемо ми й партнери, розташовані поруч, вздовж річки Коропець. Я часто бував у селі Швейків і познайомився там із засновником ТМ Швейків Андрієм Закревським. Разом ми організовували дружні дегустації мого пива та вина й інших напоїв, що виготовляє Андрій. Мені дуже сподобалося смородинове напівсолодке вино ТМ Швейків. І от під час однієї з дегустацій ми вирішили поєднати наші напої та зробити своєрідну колаборацію — пиво з додаванням смородини, яку вирощує Андрій Закревський», — розповів засновник Козівської ремісничої броварні Володимир Ярема.

Також підприємець зазначає, за аналогією до коктейлю Kir de Royale, який готують на основі смородинового лікеру, їхнє пиво ми назвали  KIR DE BREW.

Нині там працюють тимчасово переміщені люди з Харкова, які мали в Харкові власні кондитерські. Вони зруйновані внаслідок воєнних дій, а власники знайшли прихисток у Козові. Тепер у кав’ярні засновників Козівської ремісничої броварні харківська родина пече торти.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.