Росіяни вщент зруйнували дитсадок у селі Новий Биків

Село Новий Биків, що на Чернігівщині, пробуло в окупації 33 дні. Починаючи з 27 лютого й аж до 2 квітня.
За чей час окупанти залишили за собою понад 200 знищених будівель, штаб у приміщенні дитячого садочка, військова техніка попід людськими хатами, 11 закатованих і вбитих.

Про це ідеться в сюжеті ЧеЛайн.

З перших днів окупації села, росіяни облаштували один із своїх штабів у місцевому дитячому садку. За цей час будівля вщент зруйнована. Відновити заклад праутично не можливо.

«Жахливо було. Бігали тварини, свині, корови, собаки, коти, всі разом, ніхто не розділявся. А між ними — немиті орки з бородами. Звісно, картина…», — місцевий житель Сергій Шуляк.

Перша колона ворожої техніки заїхала до села вдень 27 лютого 2022 року. Рухаючись вулицями Нового Бикова російські окупанти обстрілювали будинки мирного населення, їхні автомобілі. Вони викрадали та катували тих, хто спостерігав за пересуванням їхньої техніки. Увечері 27 лютого 2022 року, в перший день окупації села Новий Биків, закатували та вбили шістьох місцевих жителів.

«Скільки вони біди наробили, 11 хат спалили дотла, а скільки розбили… Більш ніж 20 хат. А школа… Ви бачили, яка в нас школа понівечена? І церкви не боялися, бачите», — місцева жителька Антоніна Сойко.

Як розповіла місцева жителька, окупанти пішли по хатах, і вже кого зустрічали — тих вбивали, шістьох молодих хлопців убили в один день. А потім ще пізніше вбивали. Загинули ні за що… Молоді люди.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.