Селяни можуть покращити житлові умови за державною програмою

Державна програма «Власний дім» створює умови для забезпечення житлом сільське населення. Ця програма є реальним шансом отримати власне житло чи поліпшити умови проживання.

Про це стало відомо з Урядового порталу.

Зазначається, згідно з умовами програми, мешканець села чи селища, який хоче збудувати або придбати житловий будинок, може взяти кредит під 3% річних на 20 років, але не більш як до досягнення пенсійного віку. Для молодих сімей (до 35 років) — термін кредитування становить до 30 років.

Також повідомляється, що граничний розмір кредиту — 400 тисяч гривень:

  • до 400 тис. грн — для нового будівництва
  • до 250 тис. грн — для реконструкції житлового будинку, добудови незавершеного будівництвом житла
  • до 300 тис. грн — для придбання житла
  • до 100 тис. грн — для спорудження інженерних мереж, підключення їх до існуючих комунікацій.

«Відтак попит на такі пільгові кредити високий, адже для багатьох сільських мешканців На реалізацію програми «Власний дім» у спецфонді держбюджету передбачено 38,96 млн грн. У межах програми для багатодітні сім'ї, учасники АТО та переселенці можуть отримати додаткові пільги», — зазначила Наталія Козловська, заступник Міністра розвитку громад та територій.

Одержувачами бюджетних коштів є засновані ОДА фонди підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Такі регіональні фонди діють в усіх областях України. Саме до них родини можуть подати пакет документів, необхідний для отримання пільгового кредиту. З 2010 року фінансування програми здійснюється виключно із спецфонду держбюджету та коштів місцевих бюджетів.

У 2021 році 1126 родин отримали довготермінові пільгові позики у межах державної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». Йдеться про будівництво, добудову, купівлю житла та його інженерне забезпечення.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.