Названо добрива, що необхідні для часника навесні

Після сходу снігу з городу першим прокльовується озимий часник. разом з тим прокидаються шкідники та загроза ураження інфекціями. Щоб допомогти часнику рости здоровим та міцним, варто пам'ятати про головні добрива для нього: азотні, аміак, нашатирний спирт,калійні добрива, пише Zemliak.com.

Азотні добрива. Часник добре реагує на таке підживлення. Для цього необхідно взяти 20 г засобу й розчинити його в десяти літрах води. Грядку треба поливати з розрахунку три літри на один квадратний метр. Якщо вирішите застосовувати нітроамофоску, потрібно взяти 30 г засобу на 10 л води.

Добрива, що містять аміак. Можна застосовувати аміачну селітру. Для цього 30 г добрива треба розвести в десяти літрах води. Таке підживлення потрібне рослині для зростання і розвитку. Але варто вибирати один вид добрив, щоб не загубити часник.

Нашатирний спирт. Такий засіб чудово допоможе впоратися зі шкідниками й захистить часник від хвороб. Для цього треба в десяти літрах води розвести 3 ст. л. нашатирного спирту. Поливати часник необхідно вкрай обережно, щоб розчин не потрапив на пір’я рослини, бо воно може пожовкнути. Таке добриво також корисне, якщо часник раптом захворів і почав жовтіти. Під час поливання треба слідкувати, щоб підживлення потрапляло під корені рослини, тоді вона швидше одужає.

Калійні добрива. Для того, щоб часник мав великі головки, його треба підживлювати добривами, що містять калій. Таке підживлення продається в будь-якому спеціалізованому магазині. Якщо його застосувати, результат буде разючим — часник виросте розміром з кулак.

Щодо термінів посадки часнику у 2024 році, то у березні сприятливими вважаються: 1-6, 26-30. Також переглянути інші сприятливі дні для розсади можна у календарі Zemliak.com.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.