Пікіровку розсади перцю краще уникнути — досвід

Сіяти перець краще одразу по окремих ємностях. Використовувати для цього можна невеликі пластикові стаканчики, торф’яні горщики або таблетки. 

В кожен стаканчик, горщик чи таблетку посадіть по 1 насінині. Перед цим проростити насіння та посадити те, що проклюнулося. Після посадки поставити стаканчики у велику ємність та зверху накрити плівкою, щоб прискорити розвиток рослин, пише Zemliak.com.

Коли з’являться паростки, знімають плівку. Після появи 2-3 справжніх листків, потрібно розрізати стаканчик, дістати саджанець з грудкою землі та посадити в більшу ємність. Ця процедура називається перевалкою. Торф’яні горщики та таблетки не знімають, вони перегниють в ґрунті. 

«Не рекомендується заглиблювати перець при перевалці. Процес схожий на пікірування, але сіянці не розділяють та не викопують», — кажуть городники.

Доглядати за розсадою потрібно, як зазвичай. Помірно поливати, не заливаючи рослини та не пересушуючи їх. 

Перець потребує гарного освітлення протягом 12 годин на добу. Температура повітря повинна становити не вище 20 градусів тепла. Перед пересадкою в ґрунт перець загартовують. За 14-22 день до пересадки в ґрунт, виносять розсаду на свіже повітря на 20-30 хвилин, поступово збільшуючи час до кількох годин. 

На сонці розсаду краще не ставити, інакше рослини можуть отримати опіки. Пересадка в ґрунт відбувається після закінчення заморозків. Пересаджують, також, методом перевалки. Перед процедурою рясно поливають перець.

Також, пікірування не слід проводити для баклажанів, білокачанної й пекінської капусти, селери, базиліку, петунії та чорнобривців.

Знайти більше корисної інформації про розсаду овочів можна за посиланням.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2024

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.