ДСНС запустила електронний реєстр пожежної безпеки

Державна служба України з надзвичайних ситуацій створила і впроваджує в роботу нові електронні сервіси для забезпечення організації незалежного аудиту пожежної та техногенної безпеки суб’єктів господарювання. 

Мета створення е-реєстру — спростити ведення бізнесу та обмежити кількість різних перевірок. Але найголовніше — підвищити рівень пожежної безпеки. 

Про це повідомили на сайті ДСНС.

«Робимо все для того, щоб спростити ведення бізнесу, Але найголовніша наша мета — підвищити рівень пожежної безпеки. В умовах повномасштабного вторгнення рф в Україні діє мораторій на проведення будь-яких заходів державного нагляду контролю, але свідомий бізнес все одно занепокоєний у тому числі й пожежною безпекою на своїх об’єктах»,  — директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександр Чекригін.

Це дозволить укласти договори страхування й зменшити кількість планових перевірок, збільшити період між ними й посилити гарантії відшкодування збитків у разі порушення бізнесом вимог пожежної безпеки.

За умови наявності страхового поліса цивільної відповідальності планові перевірки суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику можуть не проводитися до 6 років поспіль, а з низьким ступенем ризику — до 10 років.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.