Стало відомо,коли сприятливі дні для посіву перцю у 2024 році

Підготовка до сезону на городі починається з посівного календаря. Сприятливі дні для посіву перцю починаються вже у січні, оскільки овоч можна починати вирощувати і в опалювальній теплиці.
У 2024 році сіяти перець можна в такі дні січня: 6, 7, 14, 15, 19, 20, 23, 24, пише Zemliak.com.

Також визначено спиятливі дні наступних місяців:

  • лютий — 2, 3, 12, 15, 16, 19, 20, 21, 29 
  • березень — 1, 2, 13, 14, 18, 19, 27, 28, 29

«Грунт для посіву насіння перцю на розсаду можна купити у магазині або зробити власноруч. До складу грунту повинні входити перегній, садова земля і пісок (3:3:4). Земля для розсади не повинна мати грудочок, вона повинна бути стерильною (прожарити 45 хв. в духовці , або декілька хв. в мікрохвильовці). До грунту можна додати перліт і вермикуліт, що значно покращать якість грунту і зроблять його легшим та водо- і повітропроникним», — кажуть експерти.

Ємність для розсади слід заповнити підготовленим грунтом так, щоб при ущільнені (щоб не було повітря у грунті) залишився 1 см до краю горщика, поливати теплою водою. В підготовлених горщиках зробити заглибину відповідну, покласти 2 насінини і присипати невеликим шаром грунту, ущільнити. Після появи паростків, вибрати сильніший, а інший зрізати. 

Експерти наголошують, пересадку перець переносить складно, тому треба відразу підібрати такі ємності для посадки, щоб можна було виключити пікіровку. Це збереже розсаду від пошкодження і травм корінців. Найкраще придбати індивідуальні ємності.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.