Висаджувати перець на город варто при 20 градусах тепла — досвід

Майже всі городники чекають початку сезону вирощування перцю. Перше весняне тепло сигналізує, що вже час навести лад на ділянці та підготувати землю для розсади. Однак, визначено головні помилки вирощування перцю, зокрема, рання пересадка у відкритий грунт, пише Zemliak.com.

«Має бути хоча б +20°С, а краще +25°С. При такій температурі рослини зможуть активуватись та тягнутись до сонця», — кажуть городники.

Мала кількість світла важлива для перців. Потрібно обирати місця з достатньою його кількістю. На темних грядках перці рости не захочуть.

Також не можна садити розсаду занадто глибоко в ґрунт. Краще, якщо буде навпаки. Перці мають кореневу шийку на стовбурці. І заглиблювати в ґрунт цю частину не треба.

«Опори для кущів перцю мають бути присутні. Варто ставити опори та підв’язувати кущі. Перцям потрібна організація оптимальних умов. Це означає, що треба притримуватись середини між поливами та засухою, теплом та низькими температурами», — кажуть городники.

Досвідні городники кажуть, рихлити землю навколо перців потрібно, вони це люблять. Але не робити цього занадто глибоко.

Для підтримки здорового росту, перці потрібно підживлювати, як і будь-які інші рослини. Гумат натрію, сечовина, аміачна селітра, калій — необхідні речовини.

 

Не варто забувати про бробробку перців від шкідників та хвороб. Звичайно, що цей пункт найскладніший. Але від нього і залежить успіх вирощування здорових та міцних перців.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.