Колишній військовий з Прикарпаття розвиває відпочинок зі страусами

На фермі, яка розташована у Калуському районі на Івано-Франківщині, живе 26 страусів. Також є фазани, цесарки, павичі. Власник — Сергій Швець, колишній військовослужбовець, що після демобілізації став фермером.

Про це пише видання «Є». 

Ферма «Саванна» запрацювала  у 2019 році. Власними фінансовими можливостями родина Сергія допомагала розвитку ферми. Земельна ділянка вже була, звели потрібні приміщення і почали шукати перших мешканців.

«На Миколаївщині якраз закривалася одна подібна ферма. У них ми купили 20 страусів й одночасно перейняли досвід», — згадує чоловік.

Тут можна не лише помилуватися екзотичними птахами, а й відпочити, скуштувати омлет зі страусиних яєць та страви з м'яса цих птиць, порибалити на місцевому ставку, відвідати сауну, купити різноманітні сувеніри з яєць, шкіри та пір'я страусів. 

А також дізнатися про увесь процес розвитку страуса — від яйця до дорослого птаха. Екскурсії на фермі проводить сам Сергій Швець. 

Ферма «Саванна» — одна з найбільших в Україні. Але крім того, що Сергій Швець сьогодні — успішний ветеран-підприємець, він не забуває і про бойових побратимів: дізнається про їхні потреби й організовує збір допомоги для них.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.