Фонд часткового гарантування кредитів допомагатиме дрібним фермерам купити землю

Фонд часткового гарантування кредитів сприятиме розширенню доступу до фінансових ресурсів найменшого сегменту сільгоспвиробників — фермерів, які мають обсяг земельного банку до 500 га.

Про це розповів Олег Приходько, виконуючий обов'язки голови правління Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, під час публічної дискусії «Ринок земель в Україні: стан, ефективність, прозорість».

«Їм найскладніше працювати з фінансовими установами, в них найменші можливості для залучення фінансового ресурсу. Будемо пропонувати разом з банками можливість сільгоспвиробникам брати інвестиційний кредит на купівлю землі терміном до 10 років, що має бути достатньо для помірного фінансового навантаження для такого фермера», — сказав Олег Приходько.

За його словами, держава за підтримки міжнародних партнерів хоче запустити як додатковий спеціалізований інструмент Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Він має сприяти збільшенню банку землі, який знаходиться у власності або у користуванні сільгоспвиробників.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.