Городникам розповіли, коли краще висаджувати перець у відкритий грунт

Перець — дуже теплолюбний, і не переносить не лише заморозки, а й тривалі похолодання.

Не можна садити перець в холодну землю. Вона повинна добре прогрітися і мати температуру не менше 15-16°С , до того ж має минути загроза повторних весняних заморозків.

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com «Вирощування солодкого перцю» 

Солодкий перець у наших широтах зазвичай вирощують розсадним насіннєвим способом. Перець досить вимогливий до родючості ґрунту. Вирощувати рослини треба на легких, структурних, багатих на органічну речовину ґрунтах з рН 6,0-6,6.

«Відстань між посадженою в грунт розсадою дуже важливо для перцю, воно обов’язково позначиться на врожайності і кондиції овочів. Треба пам’ятати, що це рослина сильно страждає від надмірного освітлення. При деякому згущенні посадок перцю листочки захищають плоди від променів сонця, оберігаючи їх від опіків. Але при дуже щільній посадці рослин розпушування і прополка грунту ускладниться, виростуть плоди дрібніші, ніж могли б, до того ж надмірно загущені посадки провокують стеблових гниль», — кажуть експерти.

При підготовці ґрунту до весняної посадки попередників за рік під перекопування вносять на 1 кв. м 5 кг органіки, а восени, після збору врожаю, ділянку перекопують із додаванням на ту ж одиницю площі по 50 г фосфорних і калійних добрив. Навесні, в рік посадки перцю, у верхній шар ґрунту на кожен кв. м вносять по 40 г аміачної селітри, а за п'ять днів до висадки сіянців у ґрунт ділянку проливають знезаражувальним розчином, додавши у відро води столову ложку мідного купоросу. 

Для насичення ґрунту киснем, землю на глибину багнета лопати ретельно перекопують і розрівнюють граблями або бороною.

Розсаду висаджують на відстані 35-40 см між кущами, по одній або дві рослини в гніздо, проміжок між рядами — 70 см.

Зручно перець у відкритий грунт садити в два рядки — два зближених ряди знаходяться на дистанції 30 см, між рослинами 20-25 см, наступна пара знаходиться в 70 см від першої. При такій посадці на кожну лунку доводиться тільки одна рослина.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.