Городникам розповіли, чим обробити помідори для врожайності

На початку плодоношення помідорів, важливо приділити увагу підживленню. Так, щоб збільшити розмір помідорів, городники рекомендують обробку борною кислотою.

Розрахована доза складає 5 грамів борної кислоти на 10 літрів води, пише Zemliak.com.

Також до основних обробок під час цвітіння та плодоношення можна віднести:

  • щоб забезпечити більші та сильніші плоди, під час посадки в лунки можна додати невелику кількість деревної золи. 
  • для отримання більших плодів, рекомендується поливати розсаду томатів розчином йоду. Для приготування розчину треба розведення 1 краплі йоду у 3 літрах води.

«Не можна необдумано вносити в грунт перше-ліпше добриво: результат буде протилежний очікуваному. Необхідно точно розраховувати пропорції і знати, якими властивостями володіє той або інший грунт. Наприклад, родючі чорноземи вимагають значно меншої кількості добрив, в той час як суглинок і піщані ґрунти потребують в них більше», — пише Zemliak.com. 

Також у період цвітіння значно знижується потреба рослин в азоті. Виняток — коли кущі дуже кволі і не мають добре розвинених стебел і листя. 

Удобрити томати під час цвітіння і формування зав’язей можна як органічними, так і мінеральними речовинами. Незалежно від того, чи ростуть вони у теплиці або у відкритому грунті, їх підгодовують за певною схемою і в певній кількості. Порушення порядку підживлень і дозування загрожує відхиленням від норми розвитку кущів, а також веде до зниження якості і обсягу врожаю.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.