Рибне борошно згодиться для перцю як добриво

Після того, як перець розпочинає цвісти, він потребує більше фосфору і калію. Для цього можна використати розчин, в який додають 2 столові ложки рибного борошна на 8 літрів води. Таким розчином слід поливати рослину. Якщо не вистачає фосфору, листя може змінити свій колір на фіолетовий.
Про це ідеться у довіднику культур Zemliak.com «Як виростити солодкий перець».

«У разі недостатку калію можна приготувати настій золи. Для цього додають близько 150 мл склянки золи на 10 літрів води і настоюють протягом доби, після чого поливають рослини цим розчином», — пише Zemliak.com.

Актуально: Консервуємо хрусткі огірки на зиму | Лайфхаки з банки

Якщо квіти починають випадати, а верхнє листя залишається маленьким, можна застосувати добриво з борною кислотою. Для цього розчиняють 1 чайну ложку борної кислоти у 10 літрах води і поливають рослини цим розчином.

Основну частину догляду за перцем складає полив. Легке змочування грунту недостатньо для нормального росту перцю, йому необхідно хороший полив, без фанатизму, звичайно. Важливо, щоб коренева система повністю була змоченою, оскільки тільки так можна врятувати саджанці. Не варто забувати про розпушування кірки — необхідної дії для отримання кисню.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.