Найбільше земельних ділянок під УПЦ МП виявлено на Закарпатті — ЗМІ

Згідно даних, що розміщені у базі зареєстрованої нерухомості, рекордсменом у негативному сенсі є Закарпатська область: московський патріархат володіє там 313 спорудами та 355 земельними ділянками.

Також на онлайн-карті можна знайти детальний опис та адресу споруди, зокрема, її власника.

Про це повідомляє Ngl.media.

«Частину майна, особливо у сільській місцевості, ми не змогли нанести на карту, оскільки у реєстрах вони мають старі чи помилкові назви (наприклад, вулиця Леніна), тож точне визначення координат є утрудненим. Тому ми створили ще один пошуковий рядок під картою, скориставшись яким можна отримати таблицю з повним списком майна», — кажуть експерти

Зокрема, у руках УПЦ МП є 98 гектарів землі. З них 14% перебувають у приватній власності та 79% у комунальній.

«Близько половини українців і підтримують повну заборону УПЦ МП, натомість лише менше 7% вважають, що ця церква має діяти без будь-яких обмежень. При цьому майже 60% підтримують позбавлення УПЦ МП майна, яке перебуває у державній чи комунальній власності»,  — зазначають автори реєстру.

Також додається,однією з основних проблем у випадку УПЦ МП є те, що такої юридичної особи нема — натомість є окремі парафії, єпархії і так далі, загалом близько 10 тис. юридичних осіб. І з усіма ними треба судитися у випадку заборони їхньої діяльності.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.