Восени городники радять посіяти календулу

Для покращення структури ґрунту, пригнічення бур'янів і боротьби зі шкідниками дачники використовують сидерати. Однією з найефективніших таких рослин є календула, яку також називають нагідки лікарські, а для посіву насіння кінець літа і початок осені - дуже вдалий час, інформує РБК-Україна.

Садити календулу досвідчені садівники рекомендують таким чином, щоб вони опинилися в землі до настання заморозків.

«Для висадки варто використовувати близько 100-150 г насіння на 1 сотку землі. А вегетаційний період цього сидерата становить 65-75 днів», — кажуть експерти. 

Календула є порівняно маловибагливою до умов вирощування. Добре росте і розвивається на освітлених ділянках, забезпечених вологою. Таким чином, доглядати за календулою нема потреби — досить тільки не забувати про полив у посушливі дні.

Речовини, які виділяються кореневою системою календули, здійснюють благотворний вплив на склад ґрунту та знезаражують його.

За словами досвідчених дачників, запах календули також привабливий для сонечок, які є одними з головних ворогів попелиці. Листя і стебла нагідок можна також закладати в ґрунт і використовувати для компосту.

Ще календулу сіють в середині посадки на грядках, щоб відволікати колорадських жуків  — запах приверне комах, і ця жертовна рослина візьме удар на себе.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.