Експерти пояснили, чому вигідно вирощувати часник сорту Любаша

Часник сорту Любаша — це великоплідний часник із 4-9 зубцями. При цьому середня вага голівки становить 100–120 грамів, а окремі рекордсмени сягають аж 300 г, пише Аптека садівника.

Сорт часнику Любаша має потужне листя й може вирости у висоту понад метр. Зазвичай утворює голівки білого кольору, іноді з рожевуватим відтінком на лушпинні. 

«Переваги часнику Любаша полягають також у ранньому достиганні, близько 120 днів: урожай можна збирати вже у кінці червня. В цей час зубці вже мають міцний гострий смак та сильний аромат. Завдяки цьому головки можуть зберігатися без проростання приблизно до січня-лютого», — кажуть знавці. 

Посадити часник Любаша можна одним із трьох способів: із насіння, із дрібних зубчиків (наступне покоління після посіву насіння) та, власне, відразу з великих зрілих зубців.

Також експерти порахували, якщо з 1 кв. м можна зібрати до 10 кг картоплі за оптовою ціною 3 грн за кілограм, то з цієї ж площі — до 4 кг великоголового раннього часнику як Любаша, який в оптовій закупці коштує від 30 грн за кілограм. Отже рентабельність різних сортів часнику у 4 рази вища за традиційну бульбу.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.