Фахівчиня водоканалу вирощує екзотичні овочі як хобі

Жителька Рівненщини Наталія Глущенко вирощує екзотичні та дещо призабуті в нашій місцевості овочі і фрукти. Вдень вона працює на «Рівнеоблводоканалі» провідним інженером та є сертифікованим інженером-проектантом (кошторисником), а вихідними — садівником.

Про це розповідає Рівнеоблводоканал на офіційній Facebook-сторінці.

Минулоріч Наталія виростила аж 10 різних сортів батату — картоплі рожевого, фіолетового та кремового кольорів, що є гордістю українських селекціонерів. Також, на городі Наталі багато гарбузів цікавих сортів та форм. Найважчий, який вона виростила, був вагою 35 кг і довжиною 1,5 метра.

«Окреме захоплення Наталії — це садівництво колоновидних та карликових дерев. Зокрема, сливи, груші, яблуні, персикові дерева. Також має чотири сорти малини, ожину, три різні сорти смородини і стільки ж сортів аґрусу», — йдеться у повідомленні.

Цьогоріч частину ділянки поблизу батьківської хати жінка виділила на сою сортову, з якої робить сир тофу. Там же посіяла амарант, з насіння якого готують каші, за смаком схожі на булгур. 

Також господиня засіяла поле гречки, вирощеної за екологічною технологією — невичерпне джерело білка та амінокислот, є антиоксидантом та не містить глютену. А неподалік  — соняшник та поле пшениці твердих сортів, з якого потім меле борошно. Саме ця пшениця має низький глікемічний індекс, що важливо для людей, які страждають на цукровий діабет.

Але на окрему увагу на її ділянці заслуговують кущі ягоди годжі — лікарська рослина, яку впродовж багатьох років застосовували на території Китаю для лікування різних хвороб. Нині ж це ще й відомий всім суперфуд дієтичних рецептів. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.