Експерти пояснили, як висаджувати цибулинні квіти восени

Для посадки цибулин квітів оптимально підходить період вересень — середина листопада. Але терміни залежить все таки від клімату. Висаджувати цибулини варто за кілька тижнів до того, як земля промерзне, щоб вони змогли укорінитись, пише Zemliak.com.

Гіацинти — найбільш теплолюбні серед цибулинних, які висаджують під зиму. На півночі України ці квіти можуть промерзати, особливо при неправильній посадці. Восени гіацинти садять приблизно за три тижні до настання перших заморозків.

При виборі місця для вирощування квітів потрібно відразу враховувати декілька аспектів:

  • Ділянка під посадку має бути на сонці.
  • Земля повинна бути пухкою і поживною, не перешкоджати просочуванню води.
  • Посадки квітів необхідно захищати від вітру.
  • Гіацинти категорично не рекомендується вирощувати на низинних ділянках з мокрим ґрунтом.

«Глибина посадки гіацинтів у відкритий ґрунт залежить від розміру цибулин, ідеальна глибина — від 15 до 20 см. Поливати рослини після посадки не потрібно, лише в суху погоду можна пролити дно траншей розчином марганцівки. Взимку клумби з гіацинтами додатково вкривають снігом, плівкою або ялиновим гіллям», — кажуть знавці.

Тюльпани — найпопулярніші весняні квіти, зокрема, завдяки величезному різноманіттю сортів і забарвлень. Восени їх висаджують задовго до заморозків, адже необхідно дати час на розвиток коренів до настання холодів — приблизно 3-4 тижні. У північних областях — з вересня по жовтень, на півдні — з жовтня по початок листопада.

Якість цвітіння рослин наступної весни безпосередньо залежить від стану цибулин, тобто від того, як їх зберігали.

Посадка нарцисів залежить від розміру цибулини: їх опускають в землю на глибину, яка дорівнює потроєній висоті самої цибулини. Середні показники заглиблення — від 15 до 20 см. 

«Відстань, яку залишають між рослинами, залежить від способу їх вирощування. Максимальний термін вирощування цибулинних на одному місці без розподілу гнізда — 5 років, після чого материнський кущ потрібно викопати й розділити»,  — додали садівники.

Посадку крокусів проводять за 2-3 тижні до настання морозів. Глибина посадки цибулин – 5-7 см. У всьому іншому їхній догляд не відрізняється від правил посадки інших цибулинних рослин.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.