Для врожайності помідорів експерти радять розчин з соди

Для раннього і рясного плодоношення томатів, поліпшення смакових якостей плодів, досвідні городники рекомендують розчин з соди.

У 10 л води розводять по 2 ст. л. соди. Потім додати 1 таблетку аспірину і 20-30 г натертого господарського мила. Перемішати і поливати помідори. Обробку слід проводити 1 раз в 10 днів. Результат можна оцінити в період збору врожаю, коли один кущ приносить 8-10 кг помідорів за сезон, пише Zemliak.com.

Застосовуючи в такому вигляді харчову соду, домагаються швидкого зростання розсади, покращують смак плодів і збільшують кількість зав'язей. Іноді соду вносять в грунт, не розбавляючи водою, в сухому вигляді. 

«Такий спосіб застосування корисний для грунту і знижує її кислотність. Це дуже корисно для помідорів, оскільки вони вважають за краще рости на грунтах з нейтральною кислотністю», — кажуть експерти. 

По темі: Календар на липень 2022 для городу, саду та клумби.

Для боротьби з хворобами і шкідниками, що вражають кущі помідорів, роблять розчин з харчової соди слабкої концентрації. Його застосовують для обприскування рослини з пульверизатора або поливають розведеним препаратом кущі з лійки через насадку «душ». Потрапляючи на листя, розчин створює лужне середовище, шкідливу для комах і збудників захворювань.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.