Найбільше село України розташоване на Київщині

Станом на початок 2022 року в Україні існує 27 203 сіл. І, як виявилося, за кількістю населення деякі села значно переважають багато сучасних міст. Так, рейтинг найбільших сіл в Україні очолює Село Софіївська Борщагівка, що на Київщині. Нині тут проживає 25 882 людини, повідомляє Zemliak.com.

Згідно аналітичних даних команди Zemliak.com. та даних Державного реєстру виборців, експерти склали рейтинг сіл України, з офіційно зареєстрованими жителями. Розташовані населені пункти в межах Київської області:

  • Софіївська Борщагівка  — 25 882 людини
  • Петропавлівська Борщагівка — 12 386 людей
  • Крюківщина — 8 539 людей
  • Нові Петрівці — 7 749 людей
  • Святопетрівське — 7 324 людини

«Софііївська Борщагівка — село в Україні в Бучанському районі Київської області. Розташоване у передмісті Києва, з яким розмежоване Кільцевою дорогою. На півночі межує з селом Петропавлівська Борщагівка, на заході — з селом Святопетрівське, на півдні — з містом Вишневе», — повідомили експерти. 

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала, станом на 19 листопада 2021 року на Київщині є 8 сіл, у яких зареєстровано… 0 жителів. 

Зокрема, село Старосілля, що знаходиться за 8 км від ЧАЕС та за 15 км від колишнього райцентру — міста Чорнобиль. Нині воно на межі зникнення. Серед лісів та галявин, не дивлячись на те, що покинули люди його понад 30 років тому — живе історія. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.