Найбільша в Україні за площею равликова ферма планує розширитись

Ферма «Snails House» розташована в с. Циркуни Харківської області та займає площу 30 га.  Та за словами засновників планується розширення площі. 

Про це пишуть на головному сайті проекту.

Цих молюсків ще називають садовими (або сірими). Така порода високо цінується в Європі, добре розмножується і швидко набирає вагу.

«Ферма працює посезонно. Початок сезону припадає на весняний період (травень), коли равлики вже прокинулися після зимової сплячки, стали активними і приступили до розмноження. Робота ферми призупиняється орієнтовно в жовтні (залежно від зниження температури)»,  — кажуть засновники.

За ці півроку встигає дозрівати молодняк, а дорослі особини добирають потрібну товарну вагу і готуються до продажу.

Збір і сортування равликів проводяться вручну. Кожен молюск оглядається, тому до замовника потрапляє тільки кращий відібраний товар.

«Ми суворо стежимо за технологією підготовки до транспортування. Перед заморожуванням равлики очищаються зовні та зсередини, висушуються і тільки потім відправляються в морозильну камеру для введення в анабіоз заморозки. Завдяки дотриманню всіх правил по фасуванню, заморожуванню, перевезенню, підтримці оптимальних параметрів температури і вологості у равликах зберігаються всі корисні речовини і смакові якості»,  — зазначили на фермі.

«Snails House» працює з 2015 року та акредитована на продаж за кордон. З огляду на високі вимоги до товару, наші равлики відповідають усім параметрам щодо безпечності та якості продукту. В планах керівництва налагодити канали збуту також у США і Азію.

Рекорд по найбільшій площі ферми, встановлений компанією «Snails House», — це тільки початок. Ми не збираємося зупинятися на досягнутому і плануємо встановити ще безліч інших рекордів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.