Уманська фруктова компанія планує замінити на ринку мелітопольські черешні

«Уманська фруктова компанія» планує зібрати 140 тонн солодкої ягоди та поставити її в Київ, центральні та західні регіони. Також здійснюється реалізація за індивідуальним замовленням.

Про це стало відомо з видання Umannews.

«У 2022 році Україна повністю втратила врожай із тимчасово окупованого Мелітополя. І мова не лише про мелітопольську черешню, але й про яблука, персики, виноград. Частково перекрити втрату солодкої ягоди допомагає «Уманська фруктова компанія», яка зараз має четвертий сезон збору врожаю черешні. Цього року планується зібрати близько 140 тонн ягід», — повідомила  Оксана Гордій, керівниця проекту «Уманська фруктова компанія».

За інформацією асоціації «Ягідництво України», через понесені військові втрати і окупацію частини території України, де знаходяться ягідні ферми, цьогорічний урожай ягід прогнозовано скоротиться на 30-50%.

Виробники південних та південно-східних областей через окупацію та бойові дії не можуть поставити ягоду на ринок, навіть ту, яку змогли виростити.

На старті черешневого сезону в садах «Уманської фруктової компанії» зібрали понад 7 тонн ягід основного сорту ─ «Хертфорд». Цей англійський сорт вже не перший рік значиться у фаворитах покупців через його надзвичайні смакові якості і легке транспортування.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.