Ягідний бізнес на Рівненщині розвивається попри війну

Ягідний бізнес у селищі Мізоч, що на Рівненщині, розвивається попри війну. Директор СВК «Українські ягоди» Юрій Гураль приєднався до лав ЗСУ, тож кооператив очолила дружина Вікторія.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

«Це стрімкий бізнес. Ягоди мають короткий термін зберігання. Якщо впродовж 12 годин їх не реалізувати, продукт стає непридатним. Користуємося методом шокової заморозки, який допомагає зберегти цінні властивості та вітаміни ягід. Маємо цех, де встановлені шокові камери (глибокої заморозки ягід до мінус 30°С ) і камери зберігання (до мінус 20°С ). Це дозволяє заробляти і у міжсезоння», — розповідає Вікторія.

Сімейний бізнес із вирощування, переробки та заморожування ягід працює вже 7 років та має досить потужне виробництво.

«Основну роботу виконують члени сім’ї. Проте, наймають на роботу також трактористів та водіїв, обов’язково  з офіційним працевлаштуванням»,  — розповіла Вікторія.

Продукцію, переважно, експортують. В Україні з мізоцьких ягід варять джем, який додають до сухпайків для військовослужбовців.

«Приємно, що не зважаючи на військовий стан, підприємці інвестують та продовжують свою діяльність. Саме такі малі виробництва, фактично, є основою зайнятості населення у малих селах віддалених від міст», — зазначив начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль, який ознайомився із роботою бізнесу.

На своїх насадженнях підприємство вирощує органічну малину та смородину. Тут діє повний цикл — від вирощування і заморожування до фасування і продажу ягід.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.