Грант на 250 тисяч гривень можна віднині отримати в Ощадбанку

Уже з 1 липня 2022 року стартувала реєстрація нових та діючих підприємців на отримання грантів в Ощадбанку. Ця фінансова установа приймає реєстрацію заявок для участі в новій державній програми «єРобота» за напрямом надання українцям безповоротних грантів до 250 тис. грн для запуску нового або розвитку діючого бізнесу. 

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

За кошти гранту від держави в розмірі до 250 тис. грн підприємець або юридична особа зможуть придбати обладнання, оплатити сировину та матеріали, здійснити часткову оплату оренди. 

Для заявника на участь оголосили такі вимоги: 

  • на дату подання заяви фактично не знаходиться та не провадять свою господарську діяльність на тимчасово окупованій території України (АР Крим та м. Севастополь) або на територіях, які включені до переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні)
  • які не провадять господарську діяльність на території російської федерації/ республіки білорусь
  • які не віднесені до юридичних або фізичних осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), відповідними рішеннями Ради національної безпеки і оборони України щодо яких не порушено справи про банкрутство та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації
  • щодо яких відсутнє рішення суду, яке набрало законної сили, про притягнення до кримінальної відповідальності за корупційне правопорушення.

«Банк здійснює первинний аналіз наданих документів, контролює використання грошових коштів гранту відповідно до наданого бізнес-плану та подальшого моніторингу та підтримки розвитку бізнесу учасника програми», — ідеться у повідомленні. 

Також організатори повідомляють, кошти на гранти надаються на безповоротній основі і це означає, що відповідно до кожного напрямків грантів особа чи підприємство які отримали кошти зобов'язуються протягом певного періоду (для кожного з напрямку він унікальний) здійснити сплату до бюджету податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.