На Черкащині збирають перший врожай Садів Перемоги

В селі Тіньки, що на Черкащині, зібрали перший рясний урожай кабачків, які дружно висадили та доглядають жителі громади в рамках проекту «Сади Перемоги». 

Майже 240 кг овочів вже передані для харчування наших захисників, внутрішньо переміщених осіб, які проживають у тимчасових прихистках громади, підопічних Територіального центру соціального обслуговування, пацієнтів Чигиринської багатопрофільної лікарні, повідомляє Черкаська обласна рада.

Громади Черкащини активно долучилися до всеукраїнської ініціативи. Так, у селах виокремили гектари вільної землі, знайшли посадковий матеріал та власними силами посадили різну городину. Вирощену продукцію спрямовують на потреби комунальних закладів або ж допомагають переселенцям чи військовим.

«Першою достигла редиска, а зараз — кабачки та огірки. Ми їх розвозимо по місцях, де живуть внутрішньо переміщені особи. Загалом посадили багато культур. Серед них помідори, квасоля, капуста, цибуля тощо. Коли все достигне, розпочнемо консервацію і передаватимемо хлопцям на передову», — розповів Володимир Міцук, очільник Білозірської громади. 

Насамперед у громаді почали шукати вільні ділянки. Так, виокремили майже 12 гектарів. Потім звернулися до місцевих підприємців, які надали насіння, а вже жителі громади принесли картоплю. Працівники апарату ради, комунального підприємства та освітяни разом все це посадили, а зараз допомагають обробляти ділянки та збирати урожай.

«Сади Перемоги» — це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Це про ефективне використання землі, самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення харчовими продуктами країни.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.