Уряд запустив грантові програми для аграріїв

 У межах нового проекту «єРобота» Уряд затвердив програми безповоротних грантів для аграріїв на створення садів і теплиць. За програмою часткової компенсації вартості створення теплиць розмір гранту становитиме від 5 до 7 млн грн

Про це повідомив Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України.

Учасниками програми можуть бути як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 25 років.

Також аграріям надаватиметься від 300 до 400 тисяч грн на 1 гектар садів — це близько 70% від середньої вартості висадки. Кошти надходитимуть на банківський рахунок для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо

«Впродовж 10 робочих днів експерти Ощадбанку та Державного центру зайнятості проведуть оцінку проекту. Якщо він відповідає критеріям програми, грантові кошти будуть перераховані на ваш рахунок», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що учасником програми може стати будь-який українець, який не працює на інших підприємствах та не веде інший бізнес.  Для отримання гранту, за його словами, треба буде подати заявку через портал Дія чи відділення Ощадбанку, додавши до заявки бізнес-план.

Шмигаль підкреслив, що держава надаватиме грант не готівкою, а на окремий банківський рахунок. З нього можна буде купити обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти, частково оплатити оренду. Додатково нові підприємці зможуть отримати дешевий кредит за програмою «5-7-9» у розмірі до 2,5 млн грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.