Фермери Одещини планують збільшити площі під овочі та фрукти

Україна отримала світовий грант на 40 млрд грн. Завдяки частині цих коштів, фермери Одещини планують збільшити виробництво своїх фруктів та овочів на 5-7%.

Про це розповіла Алла Стоянова, директор обласного департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин.

Через тимчасову окупацію Херсонської області наш регіон залишився без зрошувальної системи, за допомогою якої вирощували овочі та зернові культури на площі близько 350 га.

«Зараз аграрії мають можливість отримати фінансову підтримку для розвитку своєї справи. Україна одержала світовий грант на 40 млрд грн. Наприклад, на розвиток малого бізнесу можна отримати 250 тис. грн, на садівництво — 400 тис. грн на 1 га, але не більше 25 га, на розвиток тепличного спрямування — 70% від кошторисної вартості проекту (7 млн грн може отримати агровиробник на проектування модульної теплиці — на будівлю, шляхи, підведення електропостачання, свердловину до 30 м)», — повідомила  Алла Стоянова.

Вже сьогодні можна зайти до програми «Дія» та залишити заявку зі своїм проектом. Місцеві фермери вже користуються цим. Програма стартувала 1 липня, і днями стане відомо про перших переможців.

Також Алла Стоянова каже, завдяки такій підтримці, частину якої буде спрямовано на овочівництво та садівництво, збільшиться виробництво в Одеському регіоні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.