Місцевих депутатів хочуть позбавити права розпоряджатися бюджетом громад — думка

Прийняття законопроекту №7269 позбавляє  депутатів права брати безпосередню участь в процесі прийняття та розподілу бюджету громади.

Про це заявив Олег Синютка, народний депутат, під час восьмого засідання Верховної Ради України.

«Цим проектом закону ми забираємо повноваження в депутатів місцевих рад, які стосуються розпорядження бюджетом і передаємо їх в одноосібне управління голів міських, сільських, селищних об'єднаних територіальних громад», — зазначив Олег Синютка.

По темі: Проект Закону 7269: як може змінитися робота місцевої влади в період дії воєнного стану.

На думку народного депутата, наразі відсутні жодні підстави для вчинення таких дій, оскільки не виявлено фактів неприйняття рішення про виділення коштів на оборону країни, на допомогу територіальним громадам, на виділення коштів для облаштування біженців.

«Коли ми перебираємо від колективного органу влади і передаємо одноосібно питання вирішення коштів, ми йдемо шляхом потенційної корупції. Я переконаний, що таким шляхом йти не можна. Тому прошу підтримати цю правку і не допускати корупції в нашому суспільстві», — додав нардеп. 

Зазначається, згідно документу, в умовах воєнного стану сільський, селищний, міський голова, керівник виконавчого органу місцевого самоврядування має право призначати осіб на посади в органах місцевого самоврядування та керівників комунальних підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління відповідного органу місцевого самоврядування.

Читайте також: 

Повноваження голів громад на час воєнного стану хочуть розширити — Безгін

Проект Говерла забезпечив 25 громад оргтехнікою

На потреби тероборони громада може залучити кошти з освіти

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.