На потреби тероборони громада може залучити кошти з освіти

Органи місцевого самоврядування або військові адміністрації можуть приймати рішення про перерахування коштів з місцевих освітніх бюджетів до державного бюджету, на заходи територіальної оборони.

Про це пише Децентралізація.

КМУ постановою № 365 від 26 березня 2022 року урегулював (уточнив) питання використання залишків двох субвенцій, які утворились на кінець попереднього бюджетного періоду, а саме мова йде про:

  • освітня субвенція 
  • субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Окрім напрямів використання, дозволених для них раніше, їх також дозволено використовувати на:

  • заходи територіальної оборони
  • задоволення продовольчих потреб цивільного населення
  • евакуацію / вивезення / переміщення цивільного населення з місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця, зокрема на оплату транспортних послуг, пально-мастильних матеріалів, облаштування місць розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання / перебування, оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

Згідно документу, мова йде про можливість направлення залишків коштів, зокрема, на заходи тероборони (а не як субвенцію військовій частині (теробороні), про що написано у запитанні), а також заходи, пов'язані із підтримкою цивільного населення.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.