Селекціонери з Чернігівщини роздають насіннєву картоплю

Поліська дослідна станція ім. Засухіна Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України разом із ПрАТ НВО «Чернігівеліткартопля» запустили ініціативу, у рамках якої насіннєву картоплю з Чернігівщини безкоштовно розсилатимуть по всій території України.

Про це повідомляє Національна академія аграрних наук України.

За словами Ігоря Шкурко, директора ПрАТ «НВО Чернігівеліткартопля», кожному бажаючому надають безкоштовно до 30 кг насіннєвої картоплі середньораннього сорту «Ажур» (йдеться про територію всієї України, де працює Нова пошта, окрім тих регіонів, де проходять активні бойові дії). 

«Акція триватиме поки не роздамо 30 тонн. Спочатку це буде середньоранній сорт « Ажур» — червона картопля, всередині світло-жовта. Десь через тиждень додамо якийсь інший. Сорт підійде як і для південних областей, так і для північних. Враховуючи холодну весну, строки посадки продовжаться до перших чисел червня», — сказав Ігор Шкурко.

Актуально: Перспективні сорти картоплі в Україні — описи новинок.

Треба лише оплатити пересилку Новою поштою та в кінці сезону передати кошти за насіння на потребу ЗСУ, або з вирощеного врожаю передати восени армії або підрозділу територіальної оборони мішок картоплі.

Керівник додав, щоб взяти участь у проекті «Українська картопля», треба на платформі «Скажений картопляр» залишити дані про себе (прізвище, ім’я, по батькові, поштову адресу, номер відділення Нової пошти і контактний телефон). Також люди, які отримають мішок картоплі, мають з ним сфотографуватися та також надіслати фото організаторам.

Читайте також:

Посівний календар на травень 2022 для городу, саду та клумби

Львівщина отримала 95 тонн насіннєвої картоплі

На Чернігівщині селекціонери створюють промислові сорти картоплі

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.