Сімейні молочні ферми за час війни отримали півмільйона інвестицій

Проект «Сімейні молочні ферми» з 24 лютого 2022 року отримав 505 тисяч грн інвестицій, а спільнота інвесторів зросла до 401 особи. Завдяки отриманим коштам було закуплено обладнання для переробки молока. 

Про це йдеться в прес-релізі проекту, пише Zemliak.com.

«Випуск власної молочної продукції дасть можливість Проєкту «Сімейні молочні ферми» покращити рентабельність бізнесу та підвищити його стійкість до кризи. Крім цього, вдасться ефективніше виконати завдання по забезпеченню продовольчої безпеки регіону», — ідеться у повідомленні. 

Зазначається, залучення приватних інвестицій у проект «Сімейні молочні ферми» стартувало влітку 2020 року. За два роки в Проект було інвестовано понад 32,6 млн грн. Завдяки цим коштам мережа сімейних молочних ферм зросла до майже 170 учасників з 12 регіонів України. 

Через війну експансія проекту в східні регіони України була припинена. Прийнято рішення зосередитися на створенні сітки в західних областях.

Раніше Zemliak.com вже повідомляв, що за допомогою інвесторів Сімейні молочні ферми придбали обладнання, потужність переробки якого становить 800 л молока в день. Планується виробництво  різних видів крафтових молокопродуктів — сметана, масло, сири, йогурти. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.