На Сумщині меру, його заступнику і депутату оголосили підозру у співпраці із загарбниками

Згідно з матеріалами справи, міський голова, його заступник та один з депутатів під час окупації збройними формуваннями росії території Буринської громади погодилися на співпрацю з державою-агресором, повідомляє Київська міська прокуратура.

«Зорганізувавшись у стійке об’єднання, підозрювані здійснювали інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку дій держави-агресора, та забезпечували її збройні формування житлом, пальним та продуктами харчування», — сказано у повідомленні.

Наразі зазначені особи затримані, вирішується питання про обрання ним запобіжних заходів. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Затриманим загрожує позбавлення волі строком від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Зазначимо, що Ладуха став мером Бурини у листопаді 2017 року. На чергових місцевих виборах, проведених після адмінреформи у жовтні 2020 року, його знову було обрано головою Буринської міської громади. Він балотувався від партії « Батьківщина» та набрав 52% голосів, випередивши кандидата від «Слуги народу» Івана Рябоконя.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.