На Вінниччині виготовляють борщові набори для захисників

Жителі Глуховецької громади, що на Вінниччині, передали на передову 40 порцій «сухих» борщових наборів та понад 150 маскувальних сіток. Волонтерських цех облаштували у місцевій школі. 

Про це пише Суспільне.

Рецепт приготування сухих борщів запозичили у коломийських кухарів. 

«Один — на 4 порції, на 2,5 л кипʼятку, яким заливається вміст пакету. Ми передали поки 10 пакетів. 40 порцій. Це розраховано на тих людей, які перебувають в польових умовах. Ми відкинули варіанти, де потрібно було варити і залишили тільки ті, де треба було запарити», — розповідає Людмила Дрижук, директорка закладу 

Шкільна їдальня працює на потреби військових та переселенців від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. За словами кухарки Валентини Костюк, наліпили та передали кілька тисяч вареників та «бендериків», закрутили сотні банок тушкованки. Наразі пакують сухі борщі.

«Усе пересушити, зблендерувати, відважити і запакувати. Цю всю суміш, яка запакована, в кипʼяток на хвилин 10-15 і все — борщ готовий», — каже Валентина Костюк.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що у селі Демидівка Тростянецької громади, місцеві жителі з економією займаються озелененням своїх територій. Там нещодавно облаштували соціальну теплицю на 120 квадратних метрів. У ній для себе та й для продажу, вирощують зелень та редис, також квіти.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.