В Україні затримається тепла погода

Упродовж тижня з 21 по 27 лютого 2022 року переважатиме сонячна синоптична картина з частковою хмарністю. Денні температури триматимуться на плюсових позначках, нічна температура повітря коливатиметься від невеликих мінусів до плюсових позначок, повідомили синоптики МетеоФарм.

«На всій території очікуються короткочасні опади у вигляді дощу та суміші снігу з дощем. Вітер змінного напрямку, середня швидкість складе 1-6 м/с», — додали фахівці.

Нічні температури на переважній території країни знаходитимуться в межах -3…+5°С, денні коливатимуться від +2 до +11°С, лише на Півдні температура максимально підніметься до +13°С. Температура грунту знаходитиметься в межах -3…+6°С.  

Експерти Zemliak.com зазначають, лютий — найбільш вдалий час для посіву на розсаду насіння петунії, тобто королеви контейнерів. Ця культура має довгий вегетаційний період, тому щоб почати милуватися її цвітінням у квітні, посіяти її потрібно вже в лютому. 

Терміни посіву насіння петунії: друга половина січня-березень. Крім петунії, в останній зимовий місяць можна висівати насіння лобелії, вербени, братки, геленіуму, дельфініуму, хризантеми.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.