На Хмельниччині науковець тримає племінних страусів

На Хмельниччині науковець Ігор Герасимчук започаткував племінну страусину ферму, яка знаходиться у передмісті Красилова. Чоловік — магістр біотехнологічних наук, проходив практику в Англії, де й захопився страусами. За його словами, в Україні є лише дві великі племінні ферми страусів — у Львові та Дніпрі, пише про це Суспільне.

Фермер любить своїх птахів, розрізняє їх за характерами та дає імена.

Крім того, Ігор навіть розрізняє яйця різних самок. Власник господарства говорить, що вони відрізняються за формою та кольором. Улюблені птахи фермера — чорноафриканські страуси Міша і Гріша. 

«Страуси живуть парами або сім’ями, можуть доживати до 75 років, та плідний період триває 15 років. За сезон одна самка може відкласти до 40 яєць»,  —розповів чоловік.  

Зараз на фермі усього 23 страуси. Найбільше чорноафриканських, також є австралійські ему та один американський нанду. Останній страус альбінос. Ігор говорить, що це достатньо рідкісний птах.

Фермер застерігає: важливо не перегодовувати страусів та слідкувати за їх вагою. Якщо самці набирають зайву вагу, більше ніж 120 кг, то ламають лапи, це призводить до подальшої загибелі, бо кістки в них погано зростаються.

Окрім страусів, на фермі живуть куріпки, перепілки, фазани та цесарки. У найближчих планах — закупити нових птахів — ківі, дрофу, павичів та глухаря. А ще, говорить Ігор Герасимчук, він мріє влаштовувати страусині перегони та відкрити кафе, де можна буде скуштувати яєшню.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.