На Буковині вже півстоліття у селі діє музичний колектив

У селі Недобоївці, що на Буковині, діє музичний колектив «Гармошкарі». Майже 50 років тому його заснував місцевий житель Григорій Гайдеєк, оскільки знав, що у селі багато людей грають на гармошці.

Про це пише Суспільне.

Четвертокласник Владислав Палій — один з учасників колективу. Разом з ним займається сестра та мама Ольга Палій. Вона розповідає, що дітей потрібно було супроводжувати на концерти, а в ансамбль якраз шукали жіночі голоси, тому жінка долучилася до колективу.

«Я хотів грати саме на цьому інструменті, аби створювати свою музику»,  — каже хлопець. 

Тренується гурт у сільському клубі. Ольга Палій каже, що на репетицію збирає сусідів з усієї вулиці, оскільки у селі багато людей грає на гармошці.

Нині у колективі 30 учасників. Діти ходять на репетиції групами, дорослі — переважно на вихідних. Так само на вихідних репетирують усі разом, розповідає керівник ансамблю Григорій Гайдеєк. 

Окрім гармошок, учасники грають на барабані, рубелі, тріскачках, брязкальцях, ложках.

Репертуар колективу — це місцеві мелодії, бессарабські, козацькі, буковинські та авторські пісні. Їх виконують на фестивалях і конкурсах в Україні, також виступали в Румунії, Молдові, Польщі. За словами керівника ансамблю, їхній колектив гармошкарів єдиний у Західній Україні.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.