У Дунаєвецькій громаді створили пересувний музей

У Дунаєвецькій громаді, що на Хмельниччині, створили мобільний-музей лабораторію, де діти зможуть вивчати шкільні предмети. Вартість проекту мобільний-музей лабораторія становить 1,8 млн грн, з яких 50% надав Уряд Швеції.

Про це розповідає Ukrinform. 

«Ми написали грантову заявку на проект «Мобільний музей-лабораторія для школярів: доступ до якісної освіти в умовах пандемії COVID-19», який мав би пересуватися між навчальними закладами Дунаєвецької громади. Його мета — підвищити інтерес дітей до точних наук. Грантодавцям сподобалася ця ідея, і вони після її перемоги додали нам фінансування на облаштування стаціонарного музею. Музей-лабораторія знаходиться в центрі позашкільної освіти Дунаєвецької міської ради»,  — ідеться у повідомленні.

У музеї-лабораторії представлені 22 експонати, деякі з них у двох екземплярах. Усі експонати легко розбираються, деякі мають колеса, тому їх легко переносити і транспортувати. Окрім того, для потреб музею придбали причіп та намети, що дозволить перевозити експонати до навчальних закладів та експонувати їх надворі.

Для проведення екскурсій провели навчання для 30 вчителів Дунаєвецької громади. Перша екскурсія в музеї відбулася 21 грудня 2021 року, впродовж місяця він працюватиме в тестовому режимі. Офіційне відкриття музею-лабораторії відбудеться в січні. У планах — проведення екскурсій для дітей з інших громад.

Вартість проекту становить 1,8 млн грн, з яких 50% надав Уряд Швеції для реалізації проекту «Посилене партнерство для сталого розвитку» від UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, решту матеріальних і нематеріальних ресурсів — Агенція регіонального розвитку Хмельницької області та Дунаєвецька територіальна громада.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.