Садівникам нагадали, коли варто білити плодові дерева

Побілкою дерев треба займатися тоді, коли погода суха, але ще не тепла. Не варто чекати справжнього весняного потепління, оскільки побілка покликана захистити дерева від сонячних опіків, які можливі при перших яскравих сонячних променях.

Дерева необхідно білити в саду для того щоб захистити їх від впливу деяких природних чинників. Це може бути низька температура, сонячні промені, а також шкідники, які постійно живуть в землі.

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com «Календар на березень 2023 для городу, саду та клумби».

«Особливу увагу потрібно приділити побілки старих дерев. На них збирається стара кора, нерівності, є тріщини, де побілка погано «сідає». Тому перед побілкою стовбур дерева потрібно добре очистити. Використовуються скребки та щітки. Однак найчастіше робота виконується звичайними ганчірковими рукавичками, які не так шкодять кору дерева, як скребки», — пише Zemliak.com.

Білити дерево потрібно від самого кореня до перших гілок. Помилковою є думка про те, що досить буде побілити дерево тільки на метр стовбура. Справа в тому, що шкідники і вище зможуть пробратися до дерева, так само, як і морози. Ось чому при побілки потрібно фарбувати і деякі гілки.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.