Тирса допоможе зберегти груші до весни

Аби груші не всихали і не в’янули за високої температури, вологість повітря має бути близько 90%. Також, зберігаючи груши в ящиках до 15 кг із шарами тирси листяних порід, варто закривати їх від світла легкою тканиною або газетами. У таких умовах зимовими грушами можна ласувати й навесні — через 5–8 місяців зберігання, пише Аптека садівника.

Осінні та зимові сорти груш зривають недозрілими: вони мають бути твердими, несолодкими і з жовтуватими боками. Що нижчою буде температура зберігання, то довше плоди достигатимуть. Не достигнуть лише груши, які передчасно зірвали — у свій час вони стануть м’якими, але смачними їх не назвеш.

«У холоді (до 10°С) ранні осінні груші можуть зберігатися до 5 місяців, а в теплі (до 30°С) — 2 місяці»,  — кажуть експерти. 

Актуально: Опалі яблука допоможуть прискорити дозрівання помідорів у теплиці.

Зимові сорти стають придатними до вживання лише через 3-5 місяців. Зберігання має бути за мінімальної плюсової температури. Потім вони почнуть достигати — тоді їх треба перенести в більш тепле приміщення з температурою повітря 10°С і вище. 

У сільських хатах, які опалювалися грубою чи піччю із комином на горищі, груші було заведено зберігати у сіні чи сухому опалому листі, які складали на корм худобі. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.