Господині поділились секретами тривалого зберігання капусти взимку

Для тривалого зберігання головок капусти варто забезпечити температурні умови. Оптимальна — не вище 3°С тепла. 

Також між капустинами має бути невелика відстань, а ще краще — обгорнути кожну в свіжу газету. Однак, слід врахувати, що друкарська фарба містить свинець і шкідливі для здоров’я речовини, тому для першого шару, який стикається з качаном, краще використовувати простий білий папір, пише Zemliak.com.

Зберігання у піску — один з найкращих способів збереження вітамінів і корисних речовин, правда, він трохи брудний. Капуста в цьому випадку складається в дерев’яні ящики і пересипається піском, або товстий шар піску насипається на підлогу погребу, і в нього укладаються качани.

«Найбільш ефективний спосіб зберігання капусти, це кожен качан слід щільно обмотати декількома шарами харчової плівки. Поліетилен добре прилипає і дозволяє запакувати кожен овоч акуратно і якісно, ​​а також характеризується гігієнічністю і хорошою вологонепроникністю. Загорнуті в плівку качани складіть в ящик або розкладіть на полицях — в такому вигляді капусту можна зберегти аж до весни», — кажуть знавці.

Для тривалого зберігання обирають тільки пізньостиглі сорти. Їх легко впізнати по темно-зеленому забарвленню, вони тверді, листки не розпадаються. Чудовий ефект дає припудрювання капусти подрібненою крейдою. Вона, як і захисне листя, не дасть потрапити бактеріям усередину.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.