Експерти нагадали, як варто зберігати часник

Після збору врожаю, очищені зубчики часнику викладають в чисту банку і заливають олією. Зберігати таку заготовку потрібно в холодильнику. Такий спосіб дає також ароматну рослинну олію, яку можна використовувати при готуванні.

Про це пише Ukr.media.

Деякі господині вважають за краще робити з часникових головок заготовки на зиму. Очищений овоч закладають в банки і заливають розчином оцту або сухим вином. Якщо хочеться додати пікантного смаку або гостроти, можна додати приправи. Банку необхідно щільно закрити кришкою. У такому вигляді часник залишається свіжим до 5 місяців.

«За допомогою зберігання у парафіні, можна уникнути появи паразитів і проростання часнику завчасно. Необхідно розігріти парафін на водяній бані і по черзі опускати в нього головки часнику. Завдяки плівці, яка обволікає головки, термін зберігання часнику в парафіні може бути продовжений до півроку», — зазначили експерти.

Для зберігання взимку також часник можна засипати в банки і закрити кришкою. Зберігати головки в такому вигляді краще в прохолодному приміщенні. Якщо передбачається складати овочі в ящики, їх слід пошарово чергувати з сіллю. При такому методі головки не висихають, зберігаючи соковитість і аромат довгий час.

По темі:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.