Харківщина лідирує за кількістю земельних правочинів

В рамках діючого ринку землі в Україні, у листопаді 2021 року кількість угод купівлі-продажу на ринку землі зросла на 37%, порівняно з жовтнем. Найактивнішою за обігом ринку земель, є Харківська область.

Про це повідомили в Мінагрополітики.

«У листопаді 2021 року видно суттєве зростання ринку у порівнянні з попереднім місяцем. Кількість транзакцій виросла на 37%, сукупна площа проданих земельних ділянок — на 43% і склала рекордні майже 38 тис. га. Це найбільші показники, починаючи з відкриття ринку землі», – розповів Роман Нейтер, експерт.

Водночас, станом на 1 грудня 2021 року, кількість укладених угод перевищила 45 тис., а сукупна площа проданих ділянок у листопаді вперше перевищила 100 тис. га.

По темі: Іноземні українці зможуть брати участь в ринку землі .

«Середньозважена ціна купівлі продажу залишається стабільною — близько 39,8 тис. грн/га», — додав експерт.

За площею, більшість угод стосується товарної землі: 65,5% всіх проданих земельних ділянок. При цьому за кількістю угод — лише 42,8% транзакцій стосувалися ділянок для товарного виробництва, натомість понад половина проданих ділянок — це ділянки для ведення особистого господарства.

За підсумками листопада трійка областей-лідерів за активністю обігу землі залишається незмінною: Харківська, Херсонська та Кіровоградська області.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.